Kale’de Tarımsal Desteklemeler Anlatıldı

Hamit Aygül, Tarım ve Köyişleri Bakanlı’nın, Tüm Tarımsal Üretim Kollarını Desteklediğini Belirterek, Çiftçilerden Bu Desteklerden En Üst Seviyede Yararlanmalarını İstedi.

Malatya Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Tarım ve Köyişleri Bakanlı’nın, tüm tarımsal üretim kollarını desteklediğini belirterek, çiftçilerden bu desteklerden en üst seviyede yararlanmalarını istedi.

Aygül, Kale ilçe tarım müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, çiftçilere ve muhtarlara tarımsal desteklerle ilgili bilgi verdi.

2011 yılı tarımsal destekleme programının açıklandığını hatırlatan Aygül, tüm ilçelerde toplantılar yaparak bu desteklerle ilgili bilgi sunmaya çalıştıklarını aktardı.

Aygül, desteklerle ilgili şu bilgiyi verdi:

“Bu toplantılardaki amacımız, ilimiz sınırları içinde bulunan tüm çiftçi ve üreticileri bu desteklemeler hakkında bilgilendirmek ve istifade ettirmektir. Tarım Bakanlığımızın üretime vermiş olduğu bu desteklerden yasalar ve uygulamalar çerçevesinde tüm üreticilerimizin yararlanması en büyük dileğimizdir. Kale ilçemiz tarımsal desteklemelerden yeterince faydalanamamaktadır. Siz muhtarlardan ricam, 2011 yılı tarımsal desteklemeleri köyünüzde ve mahallenizde bulunan çiftçilere anlatmanızdır. Tarımsal desteklemelerle ilgili yaptırmış olduğumuz afiş ve broşürleri çiftçilerimizin görebileceği şekilde ilan tahtalarınızda mutlaka ilan edin. Tarım Bakanlığımız tüm tarımsal üretim kollarını yüksek oranda desteklemektedir. Mutlaka bu desteklerden üreticilerimizin faydalanmasını sağlayın.”

Tarım İl Müdürü Aygül, konuşmasının ardından 2011 yılı tarımsal desteklemelerin konu alındığı sunum gerçekleştirdirdi.

Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu da, Kale’de tarımsal faaliyetlerin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın desteklemeleriyle daha aktif hale geleceğini, bundan en üst seviyede istifade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıya, ilçe belediye başkanı Hacı Bayram GÖKHAN, daire müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.

– MALATYA (Anadolu Ajansı)

Kısa adres:

Yazar - 25 Mart 2011. Kategori Tarım. Bu yazıya yazılan yazıları RSS üzerinden takip edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir