2010 Yılı mevsimlik gezici tarım işçileri ücret tespiti yapıldı

Malatya Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel başkanlığında toplanan komisyon, işçilerin günlük net ücretini 19 TL olarak açıkladı. Toplantıda alınan kararlar şöyle:
“Tarım işçileri için konaklama yerleri kayısı üreticilerince karşılanacaktır. Çalışma saatleri 06.00 ile akşam 18.00 arasında gerçekleştirilecektir. İşçilerin ulaşım giderleri; geliş ücreti işveren tarafından, gidiş ücreti işçi tarafından karşılanacaktır. İşçilik ücretleri iş bitiminden sonra nakden ödenecektir. İşçilerin ücreti 16 yaşından büyük işçiler dikkate alınarak aracı ücreti ve diğer tüm giderler dahil net günlük 19 TL’dir. Çalışan işçiler bunun dışında işverenlerden hiçbir hak iddia edemezler. İşverenler çalışanlarına ilave yardımlar konusunda serbesttir. İŞ-KUR’dan aracı belgesi almayan aracılara müsaade edilmeyecektir. Malatyalı kayısı işçileri de aynı şartlara tabidir.”
Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgiler veren Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, “Kayısıda rekoltenin az olmasına rağmen mevsimlik gezici tarım işçilerinin ücretleri tespit edildi” dedi.
Tarım İl Müdürü Hamit Akgül’ün açıkladığı kayısı rekoltesine de değinen Polatbaş, “Rekolte masa başında hazırlanmış. Çiftçinin ekmeğiyle oynamak kimsenin haddi değildir. Biz bu rekolteyi asla kabul etmiyoruz. Tarım İl Müdürü’nün kimin adına bu açıklamayı yaptığını tespit ettikten sonra gerçek rekolteyi açıklayacağız” görüşünü savundu.

Kısa adres:

Yazar - 30 Mayıs 2010. Kategori Izollu Haberler, Tarım. Bu yazıya yazılan yazıları RSS üzerinden takip edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir